Privatekonomi planering

Här är en hemlighet att leva ett hälsosamt och rikt liv. Börja tänka på din pension så fort som möjligt. aldrig tänkt på det förut? Börja idag. I grund och botten är det konsistensen som räknas, inte det belopp du lägga undan varje månad. $ 1 per dag kan tyckas liten, men månad efter månad, år efter år och du har $ 10.000, 20.000 $ eller $ 40,000 vid tiden du går i pension.

Det är inte den enda regeln, men det är definitivt Top 3 av betydelse. Konsistens. Ramit Sethi, författare till en bästsäljande bok jag kommer att lära dig att bli rik säger att rekommenderar sätta undan 10% av alla dina inkomster mycket månad. Och här är den viktigaste delen: gör det så snart du får pengarna. Du kanske tror att du behöver pengarna för månad till månad, men detta är inte sant.

maxresdefault

Det finns en regel i produktivitet som anger att uppgifter expandera beroende på den tid vi tilldela denna uppgift. Om vi säger att vi måste göra det i 2 timmar, det är vad vi ska göra. Om vi plötsligt får en extra timme, kommer vi undermedvetet utöka uppdraget och göra det i tre. Detta är mycket lik privatekonomi. Om du har 90% av din månadsinkomst, du anpassa sig. Men samtidigt kommer du att börja spara och innan du vet det, kommer du att ha en betydande summa lägga undan för en regnig dag.

Flytta på, bara låta dina pengar sitta där innebär slöseri det. Genomgående investera blir små marginaler till stora vinster. Som $ 1, som kan förvandlas till $ 40.000, 1% -2% kan innebära att i det långa loppet, öka din pensionsfond tiofaldigt. Vad är förvånande är att det finns hundratals sätt som kunde se du ökar ditt kapital, men när du får ett sådant tillfälle, alltid beakta risken / belöning faktor. Kan du gå till Ladbrokes casino Sverige, satsa allt på ett roulette och hoppas att fördubbla dina besparingar? Säker. Men du bör inte.

Leta efter små marginaler. Ha tålamod. Var konsekvent. Här är den fula sanningen: spara för framtiden är inte på något sätt sexig. Det är tråkigt. Det är lång och mekanismer. Men det kommer att få jobbet gjort.